Principiul câștigă

Ați fost vreodată rugați să vă compromiți valorile? Ați oferit o șansă să înscrieți bani cu o durată mare de timp sau o promoție uriașă, dacă ați arunca doar regulile doar puțin? Oamenii care se declară a fi prietenii tăi îți aruncă scuze ca “Nimeni nu va ști vreodată” sau “Oamenii o fac tot timpul”. Începeți să credeți că pot avea dreptate și nu veți vedea niciodată o oportunitate la fel de mare ca aceasta din nou. Dacă faceți acest lucru o singură dată, vă puteți bucura de succesul nou descoperit și promiteți să nu o mai faceți niciodată. Ești o persoană bună și chiar dacă aceasta poate fi neetică, este doar o singură dată și vei fi totuși o persoană bună.

Este tentant. Vedem compromisul și lipsa de etică în jurul nostru, până la punctul în care pare să justifice ideea că orice mijloc necesar este acceptabil pentru a obține atâta timp cât obțineți plata. Și, băiete, plățile sunt uimitoare! Aceste tipuri de hiper-condus, care nu iau nici un prizonier, conduc niște mașini frumoase și trăiesc în câteva săpături palate. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este tipul care se uită la exterior. E un câine mănâncă lumea câinilor și nu vrei să fii osul de lapte!

Așadar, dorința voastră intensă de a ajunge la vârf combinată cu un sentiment de lipsă de luciu despre situația actuală vă determină să aveți acel dialog interior care spune că este bine să întrerupeți anumite reguli sau să răniți unii oameni dacă înseamnă că veți merge mai departe.

Iată adevărul, așa cum îl văd: compromiteți principiile, nu vă puteți întoarce niciodată. De aici încolo, veți ști că ceea ce ați crezut cine sunteți și care va tortura și vă va împiedica pentru totdeauna. Depășirea valorilor de bază pentru a obține câștiguri materiale va schimba pentru totdeauna modul în care vă vedeți și cum vă văd ceilalți. Da, mai devreme sau mai târziu, oamenii aflăm. Cuvântul va ajunge în jurul vizitei tale în partea întunecată și vei avea multă distracție să fugi de asta.

Sunt un tip de unire, de mai bine de 20 de ani. Sindicatele interpreților au fost bune pentru familia mea și pentru mine și am o credință plină de pasiune în valoarea organizării. Odată cu aderarea, devine un angajament pentru unirea muncii. Dar, văd prea multe exemple de membri care au înșelat angajamentul față de sindicatele noastre, făcând o muncă nonunionară. În acest caz, puterea noastră colectivă este slăbită, pe măsură ce ei urmăresc egoist mai mulți bani cu orice preț.

Mi sa oferit vreodată astfel de oportunități? Pariați – chiar și uneori în cariera mea când aveam nevoie de bani! Pot să vă spun sincer că am întotdeauna și voi spune întotdeauna că nu. Și nici măcar pentru binele unirii, ci mai ales pentru că nu sunt cine sunt eu. Am făcut un angajament și am de gând să-l păstrez. Nici o sumă de bani pentru un loc de muncă nu merită să renunțe la un angajament pe termen lung. La sfârșitul zilei, trebuie să-mi arăt familia în ochi și să știu că eu sunt cel care spun că sunt. Nu pot face asta știind că am renunțat la o parte din mine, ca să pot înscrie o treabă mare.

De ani de zile i-am spus întotdeauna studenților mei: “Nu vă lăsați departe.” Această afacere vă va întreba pe mulți dintre voi în timp ce lucrați pentru visul dvs. de a fi un actor de succes, dar nu puteți compromite cine vă aflați în proces. Veți fi împins la linie moral și etic, dar trebuie să vă mențineți ferm în ceea ce vă interesează. În cele din urmă, adevărul tău este tot ce ai. În orice afacere, sunteți cel mai mare avantaj al dumneavoastră. Cine sunteți, ce sunt darurile voastre, ceea ce reprezintă, etica muncii voastre, sunt definițiile cele mai vii ale modului în care beneficiați de lumea din jurul vostru. A da chiar și o parte din asta slăbește puterea întregii voastre ființe. Un membru al uniunii care lucrează “în afara cardului” îi doare pe fiecare membru. Un lanț este la fel de puternic ca și cea mai slabă legătură.

Stați în picioare pentru ceea ce credeți și promiteți să nu vă compuneți niciodată pentru a merge mai departe. Nu aveți nevoie de ea! Încredeți-vă în darurile și angajamentul dumneavoastră. Munca grea și talentul legitim câștigă, chiar și atunci când vezi pe cei din jurul tău care iau drumul scăzut și se pare că câștigă. Indiferent ce voie să spună acea voce mică în momentele îndoielii, principiul câștigă.

Copyright 2006 Mike Pniewski

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *