Cum să găsiți un loc de muncă pe piața locurilor de muncă de astăzi? Primul pas – Gândirea pozitivă

Gândire pozitivă

Fiind fără muncă poate fi foarte stresantă atât pentru dvs., cât și pentru familia dvs. Dacă v-ați pierdut locul de muncă sau ați fost concediat, puteți simți multe emoții, inclusiv șoc, furie, tristețe, rușine și dezamăgire. Dacă sunteți un om întors sau nou în lumea muncii, vă puteți simți anxios când vă lăsați în urma a ceea ce știți și vă simțiți confortabil, pentru a intra într-o lume care poate părea destul de străină. Amintiți-vă că este destul de normal să simțiți aceste emoții și, astfel, să nu fiți prea greu pentru voi. În schimb, ia în considerare următoarele:

Dacă ți-ai pierdut locul de muncă sau ai devenit redundant, nu pierde prea mult personal – este mai probabil să se datoreze climatului economic predominant, decât să aibă legătură cu tine personal, cum ar fi performanța ta la locul de muncă. Luați puțin timp pentru a vă întrista cu privire la pierderea slujbei dvs. Cu toate acestea, nu luați prea mult timp, deoarece acest lucru vă va face să vă simțiți mai puțin motivați sau chiar deprimați. Amintiți-vă că există mulți oameni aflați în aceeași poziție, în loc să vă pierdeți energia asupra a ceea ce a fost și a ceea ce nu puteți schimba să vă energizați și să vă motivați să vă deplasați către noi orizonturi.

Unul dintre motivele pentru care vânătoarea de locuri de muncă poate fi atât de stresantă este că este dificil să știi cum să te pui singur, asta înseamnă că nu poți fi sigur când se va termina. Ați putea obține un loc de muncă imediat, în trei săptămâni, în trei luni sau poate dura chiar mai mult. Este ca și cum ați fi într-un rollercoaster emoțional, deoarece într-un minut puteați să vă plimbați în așteptarea că ați fost selectați pentru un loc de muncă, după ce ați trecut până la etapele finale ale procesului de selecție a locurilor de muncă, iar următorul minut a revenit pe pământ cu o bătaie când scrisoarea de respingere se așează pe banii tăi. Recunoașteți acest lucru și asigurați-vă că vă luați timp de la vânătoarea de locuri de muncă, poate o zi liberă pe săptămână pentru a face ceva care vă place.

Scapă de negativitate. Opriți-vă de toate comentariile negative pe care le auziți și citiți în mass-media – amintiți-vă că doom și gloom vinde documente. Uitați de statistici și titluri – oamenii buni obțin locuri de muncă bune. Încercați să vă asociați cu persoane pozitive și să vă protejați de toate tipurile de negativitate. Căutarea unui loc de muncă poate fi o mare afacere și nu vă puteți permite să fiți expuși negativității altora, fie că este vorba de prieteni, de familie sau de mass-media. Citiți cărți și articole care vă motivează, încurajează și inspiră, cum ar fi: “Cele 7 obiceiuri ale oamenilor foarte eficienți: lecții puternice în schimbarea personală” de Stephen R. Covey.

5 moduri de a rămâne pozitivi în timpul căutării unui loc de muncă

Aveți grijă de sinele fizic – este ușor să vă alunecați în moduri nesănătoase, cum ar fi mâncarea, băutul și fumatul prea mult din cauza nivelurilor de stres sau a plictisei.

Aveți grijă de starea de sine mentală în contact cu oamenii și discutați-o. Este, de asemenea, foarte bine pentru tine mental să vorbești lucrurile, deoarece îmbutelierea lucrurilor poate sufla problema în orice proporție;

Citiți cărți și articole care vă motivează, încurajează și inspiră.

Concentrează-te pe progresul pe care îl faci și încerci să fii rezistent.

Fii bun la tine, vânătoarea de locuri de muncă se exodă emoțional și probabil că vei avea zile bune și zile rele atunci când productivitatea ta este scăzută. Gestionați stresul cu exerciții de relaxare, meditație și activități de stimă de sine.

De aceea, pentru a recapata, asigurati-va ca aveti grija de sanatatea mentala si fizica atunci cand veti gasi locuri de munca – sa faceti exercitii, sa dormiti mult si sa mancati mese sanatoase. Amintiți-vă că acțiunea pozitivă diminuează anxietatea și alte sentimente negative și că, dacă vă deprimați, se va arăta atât în ​​limbajul corpului cât și în tonul vocii, ceea ce va reduce foarte mult probabilitatea unui interviu de succes.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *